Belföld
2021-01-29

Idén elektronikus úton zajlik a jelentkezés és a beiratkozás a debreceni óvodákba

Szigorú járványügyi intézkedéseket vezetett be szeptemberben az önkormányzat saját fenntartású óvodáiban. A rendkívüli helyzetben a 2021/22-es nevelési évre való jelentkezés is rendhagyó: a 2018. szeptember 1-je után született gyermekek szülei e-mailben küldhetik vissza a jelentkezési lapokat. A város mindent megtesz a gyermekek biztonságáért és komfortjáért – fogalmazott Barcsa Lajos alpolgármester az idei változások kapcsán.

Az elmúlt öt évben a 33 önkormányzati fenntartású óvoda közül 12 esett át teljeskörű felújításon, energetikai korszerűsítésen, és további 9 kivitelezése várható a következő nevelési évben – jelentette be Barcsa Lajos 2021. január 29-én, a Mosolykert Óvoda épülete előtt megtartott tájékoztatón. Az alpolgármester hozzátette: ezeken felül új óvoda is épül a Tócóvölgyben. Így, 2022-ig a város további 2,3 milliárd forintot fordít az óvodai infrastruktúrájának bővítésére, fejlesztésére.

„Elegendő férőhely áll rendelkezésre az intézményrendszerben, hiszen 6995 gyermek óvodai elhelyezését tudjuk biztosítani, az elmúlt években pedig 6000 és 6400 között alakult a gyermeklétszám. De a következő években növekedésre számítunk, hiszen 2016-ban 1481 gyermek jelentkezett a debreceni óvodákba, egy évvel ezelőtt viszont már 1725 volt ez a szám” – emelte ki az alpolgármester.

2021-ben a korábbiaktól eltérő módon zajlik a jelentkezés. A harmadik életévüket betöltött, óvodaköteles gyermekek szülei ezúttal is három óvodát jelölhetnek meg a jelentkezési lapon. Ezt azonban idén az első helyen megjelölt óvodába nem személyesen, hanem annak email-címére, elektronikus úton kell eljuttatni február 19-ig. Dr. Marosi-Rácz Julianna, Debrecen Megyei Jogú Város Polgármester Hivatala Humán Főosztályának vezetője elmondta: szigorú járványügyi intézkedéseket vezettek be minden intézményben, amelyek célja az volt, hogy minimálisra csökkenjen a személyes érintkezések száma, ezért született meg az a döntés, hogy idén a jelentkezés is online valósul meg. A főosztályvezető beszélt arról is, hogy 

jelenleg csupán két óvoda egy-egy csoportjában van rendkívüli szünet a járványhelyzet miatt.

„Az intézményeinkben dolgozók következetesen betartják a szükséges szabályokat. A fenntartó pedig saját költségére folyamatosan biztosítja az óvodákban szükséges szájmaszkokat, fertőtlenítőszereket, hőmérőket. Mindent megteszünk a gyermekek biztonságáért és a járvány terjedésének lassításáért” – tette hozzá dr. Marosi-Rácz Julianna.

A 2021/22-es nevelési évre már lehet jelentkezni. A jelentkezési lapok, az intézmények hivatalos email-címei, és minden további információ elérhető az alábbi linken:

https://www.debrecen.hu/hu/debreceni/oktatas/ovodai-ellatassal-kapcsolatos-altalanos-informaciok

„A hozzátartozók számára is biztonságot és megnyugvást fog jelenteni”

Gulácsi, Orbán és Sallai is a Bundesliga legjobbjai között

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek