Belföld
2021-01-15

Ebben a hidegben fontos a vadetetés

Fontos a természetes vadállomány téli táplálék-kiegészítése, ezért a hidegebb idő beálltával megkezdődik a vadetetés - mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára pénteken a Duna-Tisza közén található Bugyi község vadásztársaságának rendezvényén.

Szentpéteri Sándor a vadásztársaság vadetetési programjának megtekintésén azt mondta, a vadgazdálkodók, a vadászatra jogosultak sokat tesznek azért, hogy a vadállomány átvészelje a tavaszig még előttünk álló hideg hónapokat.

A vadállomány etetése tájegységenként változó, mivel Magyarország mezőgazdasági kultúrája nagyon változatos, és a vadak sokféle élelmet megtalálnak a határban. Ahol kedvezőtlenebbek a mezőgazdasági körülmények, ott sokkal nagyobb a vadetetés jelentősége.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról beszélt, hogy Magyarországon 52 vadgazdálkodási tájegység található, ezek mindegyike élén egy tájegységi fővadász áll, ők szervezetileg az Agrárminisztériumhoz tartoznak. Hozzátette, a fővadászok egyik feladata a vadgazdálkodás során biztosítani az egyensúlyt az állatvilág és a növényvilág között a saját területükön, így ellenőrzik a vadetetést is.

Harmadára csökkent tavaly a Horvátországba látogató magyarok száma

A magyar férfi kézilabda-válogatott sikerrel vette az első akadályt az egyiptomi világbajnokságon

MTI

Szerző
Hasonló cikkek