Belföld
2021-01-11

Idén sem változtatnak az érettségin

Minden ugyanúgy fog zajlani, ahogyan eddig és remélik, hogy az érettségizők megkapnak minden tudást az online térben is ahhoz, hogy leérettségizzenek. 

Az új információk szerint idén sem fog változtatni a kormány a 2021-es érettségin. Minden ugyanúgy fog zajlani, ahogyan eddig és remélik, hogy az érettségizők megkapnak minden tudást az online térben is ahhoz, hogy leérettségizzenek. 

A tavalyi írásbeli vizsgák ugyanúgy zajlottak, a szóbeli vizsgákat pedig eltörölték. Az iskolákban maszkot kellett viselniük és tartaniuk kellett a távolságot. Azonban az online oktatás miatt hátránnyal indultak, hiszen úgy az igazi a tudás átadása, ha személyesen találkozhatnak a tanáraikkal. A pedagógusok mindent megtettek annak érdekében, hogy könnyítsék az érettségiők dolgát. Bár ez mégsem olyan, mintha az iskolapadból hallgatnák a tanórákat. Ebben az évben azonban nagyon sok diák úgy gondolja, hogy hátránnyal indulnak, mert nem hagyományos tanrendben tanulhatnak. Így nem olyan felkészültséggel indulnak neki az érettséginek, mint azok, akik régebben tették le a vizsgákat. A kormány ezek ellénere sem változtat a 2021-es érettségi szabályain.

(forrás: eduline.hu)

Bács Zoltán

Kétféle vakcina érkezik kedden Magyarországra

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek