Belföld
2021-01-07

Maradhat a digitális oktatás a magyar középiskolákban

Az ügyben várhatóan pénteken dönt a kormány.

Az operatív törzs a középiskolai digitális oktatás meghosszabbítását javasolja a kormánynak - erről Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár beszélt az operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Az államtitkár hozzátette, hogy a kormány a többi intézkedéssel együtt határoz majd a kérdésben, és várhatóan pénteken ismertetik a döntést. Az államtitkár azt kérte az oktatási intézményektől, úgy készüljenek, hogy várhatóan január 11-én még nem áll vissza a jelenléti oktatás a 9-12. évfolyamokon. Maruzsa Zoltán hozzátette, hogy nem tanügyi, hanem járványügyi kérdésről van szó, emiatt az ügyben a döntéshozatalt kénytelenek voltak "kicsit elhúzni", ugyanis bár kedvezően alakultak az ünnepek alatti tesztelési adatok, de alacsony tesztelési szám mellett, ezért - mint mondta - "az élet újraindulását" is meg kellett várni ahhoz, hogy pontosabb képet kapjanak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára elmondta azt is, hogy a téli szünet alatt mindenhol megtörtént a takarítás, ahol kellett, ott a honvédség segítségével. A tanítás megkezdése előtt megszervezték a köznevelésben és szakképzésben dolgozók ingyenes szűrését, amellyel 20 744-en éltek, ebből 209 minta lett pozitív, ami kedvező számnak tekinthető.
    Mint mondta, örültek volna, ha többen élnek az ingyenes teszt lehetőségével, de úgy vélte, a 10 százalékos részvétel mellett is érdemes volt azt megszervezni, mert akiket kiszűrtek, nem fogják megfertőzni a többieket és ez segít az iskolák, óvodák nyitva tartásában. Felidézte: a novemberi szűrés idején az első napon 85 százalék volt az érdeklődés, ami a célzott tesztelés végére 60 százalék alá csökkent.

Forrás/Fotó: koronavirus.gov.hu

Ukrajna olimpiát rendezne 2030-ban vagy 2032-ben

Már idén gyárthatják a magyar fejlesztésű koronavírus-elleni vakcinát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek