• gyenge köd-3℃ Debrecen
  • Károly,
  • Benzin:  377Ft
  • Dízel:  396Ft
December 29-én a Richter-skála szerinti 6,4 erősségű földrengés pusztított Horvátországban, melyet hazánk több településén is érzékelhettünk. A természeti katasztrófa epicentrumának tekinthető Petrinja városa romokban áll, és már legalább 7 áldozat vesztette életét a földrengés miatt. A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) adománygyűjtést hirdetett a túlélők megsegítésére.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a tragikus hírek hallatán Szenn Péterrel, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökével vette fel a kapcsolatot, aki elmondta, hogy leginkább anyagi támogatásra lenne szükségük a helybélieknek, hiszen tárgyi felajánlások (ruhaneműk, élelmiszerek) máris érkeztek a segítő szándékú embereknek köszönhetően. Az MRSZ ezért egy hónapos országos adománygyűjtést hirdet a horvátországi károsultak megsegítésére, melynek kedvezményezettje a Sziszeki Egyházmegye.

„Amint értesültünk a természeti katasztrófáról, azonnal indíttatást éreztünk, hogy segíteni tudjunk horvátországi testvéreinknek. A földrengés legnagyobb károsultja Petrinja városa, mely a Sziszek-Monoszlói megyében található, ezért született ez a döntés, hogy a Sziszeki Egyházmegyén keresztül nyújtunk anyagi segítséget, és az újjáépítési munkálatokat támogatjuk adományunkkal. A sziszeki püspök hálásan és meghatódva fogadta a felajánlást, hogy a horvát katolikus egyházmegye támogatására siet a Magyar Református Szeretetszolgálat” – nyilatkozta Juhász Márton ügyvezető igazgató.

Az adománygyűjtéshez 2020. december 31-től 2021. január 31-ig csatlakozhatunk online átutalással az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, valamint banki átutalással a Magyar Református Szeretetszolgálat 10702019-85008898-51100005 (CIB Bank) bankszámlaszámára. A közleményben kérik feltünteni: „horvát földrengés”.

 

Forrás: https://reformatus.hu

Életnagyságú szobor készül a pápa debreceni látogatásának emlékére

Várják a dolgozók és gyermekek jelentkezését a Debrecen-Józsán épülő katolikus óvodába

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek