Belföld
2020-05-26

Magyarország, Szlovákia és Csehország is megnyitják határaikat egymás számára

Éjféltől Magyarország, Szlovákia és Csehország is megnyitják határaikat egymás állampolgárai számára. Jelentette be Szíjjártó Péter Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Kolozsváron.

Éjféltől azon magyar, szlovák és cseh állampolgárok számára teszik lehetővé az országaikban való karanténmentes utazást, akiknek a másik országban való tartózkodása nem haladja meg a 48 órát. 

"Mi megengedjük a szlovákoknak, hogy 48 órát Magyarországon töltsenek karanténkötelezettség nélkül, a szlovákok ugyanezt megengedik a magyar állampolgároknak. Ugyanez van cseh-szlovák vonatozásban, és ugyanez lesz magyar-cseh vonatkozásban"- mondta Szíjjártó Péter. 

Azonban amikor egy magyar állampolgár Csehországba utazik azt a szlovákok engedélyezik, a visszafelé utat ugyanakkor már Ausztria felől kell majd megtennie. Szintén ez a helyzet vár a Magyarországról hazautazó csehekre is. 

A miniszter elmondta, hogy ezek a megegyezések azután születtek, hogy hétfőn Magyarország és Szerbia megállapodott arról, hogy a két ország állampolgárai korlátozások nélkül járhassanak át a magyar-szerb határon. 

Arról, hogy Romániával várható-e hasonló megállapodás, a külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy  Romániával egyelőre még nem tárgyaltak a korlátozások feloldásáról, de reméli, hogy hamarosan lehetőség lesz rá. 

Ismét fehér parlagi szamárcsikó született a Debreceni Állatkertben!

Már lehet jelentkezni az Agóra élménytáborába

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek