Backstage
2023-03-16

Huszonhárom első FISH!-dala a Huszonkettő

A soron következő nagylemezén dolgozó FISH! erősen társadalomkritikus dallal állt elő.

FISH!: maradunk a nem létező középen

A FISH! zenekar eddig sem finomkodott, ha egy jelenséget vagy egy számára nem igazán tetsző dolgot a szájára vett, de az új, Huszonkettő című dalukban talán az eddigi legkeményebb társadalomkritika fogalmazódott meg. A májusban megjelenő új album felvezető dalához videót is készítettek, ami tovább erősíti a zenekar mondanivalóját.

A FISH! legutóbbi albuma 2021-ben jelent meg Pozitív címmel, két év után pedig itt van a kanyarban a hetedik. Az új anyag 11 dalt tartalmaz, és Régen minden jobb volt címen jelenik meg idén tavasszal. A dalok szövegeiben a politika ekézése mellett a környezetvédelem és a zeneipar is szóba kerül, de megvannak a motivációs jellegű FISH!-dalok is. Ami a stílust illeti, az maradt a karcos punkpop. A lemez felvezető száma, a Huszonkettő a már megszokott vitriolos hangvételt is túllépi, és rendesen odamond a politika szereplőinek.

"A Pozitív album Zárójel című dalának ars poeticája jelenik meg a Huszonkettőben is: maradunk a nem létező középen" – kommentálta a dalt Kovács Krisztián, a FISH! frontembere, majd hozzátette: "Eredetileg januárban akartunk kijönni a dallal, de a zenekaron belüli fennforgás miatt ebből március lett. Ennek ellenére a mondanivaló most is érvényes, és reméljük, hogy az idei év nem lesz olyan borzalmas, mint 2022."

A zenekar március 17-én kezdődő turnéján már az új dalokból is ízelítőt ad. A koncertkörút a debreceni Roncsbárbló indul, majd Tatabányát, Miskolcot, Szombathelyet és Nyíregyházát érintve május 5-én, Budapesten, a Barba Negrában tartja lemezbemutató koncertjét a felfrissült formáció.

A koncertkörút részletei: www.facebook.com/fishzenekar/events

Huszonkettő a YouTubeon:

 

 

Gólgazdag meccsen nyertünk

Otthoni gatya - Megérkezett a Soundcloud rapper, young B!TE első videóklipje

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek