Backstage
2023-02-28

Visszatér a Nagyerdőre a Sziámi AndFriends zenekar és velük tart a Totoro is

A Müller Péter Sziámi vezett Sziámi AndFriends nem ismeretlen a debreceni közönség számára sem és most végre hosszú szünet után szombaton, március 4-én ismét a városba érkeznek.

A legendás frontember nevéhez kötődik mind az URH, a Kontroll Csoport és persze a Sziámi zenekar is és ne feledjük: nélküle nem jött volna létre a Sziget Fesztivál sem. Gasner János kreatívtársa halála után ugyan végleg megszűnt a Sziámi is, de pár évvel később, 2012-ben azonban megalakult a Sziámi AndFriends formáció, amely átfogja a korábbi évtizedek munkásságát, így a felsorolt zenekarok életműveiből is bőven válogat az élő fellépések során. A mostani, kora tavaszi turnéra számos újdonsággal érkeznek, ezekről maga a főszereplő adott egy kis ízelítőt:

A szokásos alapdalok mellé most sok új dologgal készültünk erre a koncertkörútra. Egyrészt készült az ötödik Sziámi AndFriends lemez és pár dalt már megmutatunk arról. Az egyik címe az, hogy Bíbor Köd. Ez úgy született, hogy egy intimebb koncerten megkértük a közönséget, hogy mondjanak be szavakat. Én ezekből írtam dalszöveget, Kirschner Péter pedig dalt. Nagyon szeretjük. A másiknak is jó története van: több, mint tíz évvel ezelőtt egy miskolci koncert után odajött hozzánk egy úriember, hogy miért nem írunk egy dalt, aminek az a címe, hogy Pesszimista Biciklista. Most megírtuk. Ezt is eljátsszuk majd Debrecenben március 4-én.

A Sziámi AndFriends előtt a pécsi Totoro lép majd fel, akik számára ez lesz az első debreceni fellépésük. A 2020-ban duóként induló formáció (ráadásul egy testvérpárról van szó) időközben ötfős zenekarrá nőtte ki magát, így koncertjeiken is erősebb hangzást kapnak a még duóként megírt első lemez (Akvárium) dalai. Érdemes tehát időben érkezni, hogy részesei lehessünk egy helyi debütálásnak is.

 

A koncert Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/837043357586636/

Jegyek a Campus online jegyrendszerében:

https://campus.jegy.hu/program/sziami-and-friends-143496/931889

Fejlődő betegellátás a Kenézy Gyula Campuson

Pszichológia az Instagramon – Újabb teltházas esemény a debreceni MCC-ben!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek