Backstage
2023-02-22

Paul McCartney gitározik a Rolling Stones új lemezén?

A felvételek Los Angelesben zajlottak az elmúlt hetekben, ami lassan a keverési fázishoz közeledik. A frontember, Mick Jagger 2021-ben azt mondta, hogy a Stonesnak „sok új dala elkészült”, Keith Richards gitáros pedig a múlt havi újévi Instagram-bejegyzésében azt mondta, hogy „Úton van néhány új zene”.

Majdnem 60 év telt el az első találkozás óta, és úgy tűnik, hogy a Rolling Stones és a két élő Beatles tag egy új Stones albumon dolgoznak. Angol és amerikai lapok több forrásból is értesültek arról, hogy Paul McCartney basszus szólamokat vett fel egy közelgő Rolling Stones lemezhez, amelyet Andrew Watt irányít, aki 2021-ben az év producere lett a Grammy gálán. Watt egyébként olyan neveknek a producere, mint Post Malone, Ozzy Osbourne vagy Miley Cyrus. A tervek szerint Ringo Starr is játszik majd a még be nem jelentett albumon.

A Stones az elmúlt néhány évben folyamatosan csepegtetett információkat arról, hogy készülőben van egy új album, sőt 2020 áprilisában kiadtak egy új számot, a „Living in a Ghost Town” címet . A The Los Angeles Timesnak adott 2021-es interjújában Keith Richards azt mondta, hogy a banda valószínűleg befejezett volna egy új albumot, ha a járvány nem szakítja félbe a munkálatokat, miközben Mick Jagger hozzátette: „Sok számot készítettünk el, szóval ha a turné véget ér, felmérjük, hol tartunk, és folytatjuk.”

A Rolling Stones 2012 óta minden évben turnézik (kivéve 2020-at, amelynek időpontjait a következő évre halasztották), és egy 2023-as nyári turné nagyon valószínűnek tűnik, így kérdéses mikor lesz idejük felmérni, hol is tartanak a munkálatok. A nagypapa korban lévő rockpapik nem tudnak nyugodni, és szerencsénkre még mindig keresztbe akarják turnézni a földgolyót. A Beatles és a Stones tagjai 80 évesek lettek, de a rivalizálás megmaradt. 2021-ben McCartney azt mondta a Stones-ról: „Ők egy blues zenekar, akik feldolgozásokat csinálnak. Azt hiszem, a mi zenei spektrumunk egy kicsit szélesebb volt, mint az övék.” Alig néhány héttel később Jagger, a Stones Los Angeles-i koncertjén visszaadta, hogy McCartney ott van a közönségben, és „csatlakozik hozzánk egy blues-feldolgozásban”. 

 

Itthon kezdjük a felsőházat

Könnyűzenei Intézet

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek