Backstage
2023-02-07

Elmarad idén az East Fest Mezőtúr

A szervezők egy hosszú Facebook posztban tudatták, hogy mi áll a döntésük mögött. A VOLT fesztivál után egy újabb nagy rendezvény kényszerült időt kérni. A poszt teljes szövegét változtatás nélkül közöljük.

Kedves East Fest Közösség!

Nagyon-nagyon sok üzenetet kaptunk tőletek az elmúlt időszakban az idei fesztivál megvalósulásával kapcsolatosan. Teljes mértékben érthető a növekvő érdeklődésetek, hiszen régóta nem kaptatok hírt az East Fest felől.

Először a rossz hír: Sok hét, sőt, hónap gondolkodás, egyeztetés, mérlegelés után azt a döntést hoztuk, hogy a 2023-as East Fest sajnos nem tud megvalósulni.

Meglehetősen nehéz egy Facebook poszt keretében átfogó magyarázatot adni a jelen döntésünkre, de mindenképpen szeretnénk nektek valamiféle képet adni az East Fest jelenéről és jövőjéről.

Sokatokkal évről évre együtt élhettük meg, ahogy egy pici, egy-két ezer fős rendezvényből néhány év alatt ötvenezer főt meghaladó látogatószámú eseménnyé nőtte ki magát az East Fest, bekerülve ezzel az ország legnagyobb fesztiváljai közé. Történt mindez egy alföldi kisvárosban, nem pedig valamelyik kiemelt turisztikai régióban, vagy egy százezres lakosságú nagyvárosban.
Ez egy igen tudatos tervezési folyamat eredménye, ami az igények és lehetőségek felmérésétől elkezdve, a stratégia meghatározásán keresztül a végső megvalósításig egy egész éves, átgondolt szervezői munkát igényel.

2022-ben, a COVID okozta felfordulás után, a rendezvénytartási szabályozásokat követve csak késve tudtuk elkezdeni a szervezést, és rohamtempóban hoztuk létre nektek a 2022-es fesztivált.
Párhuzamosan - részben a COVID miatt - egy meglehetősen komoly átszervezésre is kényszerültünk a szervező cég struktúráját illetően, ami a fesztiválon kívül számos egyéb tevékenységi körünket is érintette. Ez az átalakulás teljes egészében máig sem zárult le, és nagymértékben késleltette a 2023-as rendezvény előkészítését is.
Valamikor év elején be kellett látnunk, hogy a fentiek miatt 2023-ban is egy rohamtempójú szervezési munkára kényszerülnénk.

Sokszor hangsúlyoztuk, hogy számunkra a biztonság az elsődleges minden tekintetben. Talán emlékeztek arra, hogy számos alkalommal zártuk be telt ház közeli állapotban a fesztivál kapuját, tudva azt, hogy ez a lépés nem hoz majd osztatlan népszerűséget. Felvállaltuk, mert mindannyiunk biztonsága ezt kívánta meg.

A helyzet – más aspektusban ugyan – de hasonló.
2022-ben a külső körülmények miatt elfogadható volt a rohamtempójú megvalósítás. Megítélésünk szerint azonban 2023-ban a szervezés kései kezdése már nagymértékben veszélyeztette volna a rendezvény nívóját. Mi pedig nem kívántunk felelőtlenül ígérgetni sem nektek, sem pedig a támogatóinknak, és a rendezvény színvonalából sem kívántunk tapodtat sem engedni.
A meghozott döntésünk semmiképpen sem jó, és tudjuk, hogy számos kritikát kapunk majd érte. Mégis meggyőződésünk, hogy a lehető legjobb döntés a fesztivál jövőjét tekintve.

Eddig a rossz hírek, most pedig jöjjenek a jók:
A jövőt illetően nagyon bizakodók vagyunk.
Van egy kiemelkedően támogató városvezetésünk, akikkel politikai hovatartozástól függetlenül példaértékűen tudunk együtt gondolkodni és dolgozni. Komoly önkormányzati fejlesztések előtt áll a fesztivál terület (például az idei évben egy többszázmilliós pályázat keretébe megújul a strand nagymedencéje, és várhatóan számos élményelemmel gazdagodik a fürdő).
A támogatóink értik és megértik, hogy jelen döntésünk az East Fest stabilitásának és nívójának megőrzését szolgálja, és partnerként állnak hozzánk ezekben a nehéz időkben is.
Végül, de távolról sem utolsó sorban van egy fantasztikus közönségünk/közösségünk, akiktől hihetetlen mennyiségű támogatást/pozitív megerősítést kaptunk az elmúlt időszakban.

Köszönjük szépen a megértéseteket! Vigyázzatok magatokra a nyáron! Reményeink szerint hamarosan találkozunk! 

Négy edzőmeccsen négy találat a mérlege

Emlékeznek-e a növények?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek