Backstage
2023-02-06

A zsákutcában Rick és Morty integet, a legújabb GranCanada dalban Itt az Odabent ismerős

Március negyedikén a Magyar Zene Háza falai között mutatja be Szemben a Nap című új lemezét a GranCanada. Erről egy dalt már ismerhet a közönség, most pedig itt a folytatás, a túlkapott bulizásokról szóló Odabent ismerős.

Nem szól másról címen jelent meg a legelső dalunk az albumról, a mostani pedig sok értelemben a folytatás. Nemcsak amiatt, mert ezzel a nyolc dalból, ami a helyet kap az új lemezünkön már kettőt is ismerhetnek az emberek, hanem valóban úgy szoktunk tekinteni az Odabent ismerős sztorijára, mint a Nem szól másról folytatása. Az utóbbiban csak megszokásból, kellemesen eljárunk minden éjszaka, de még élvezzük, az most megjelenő dallal pedig eljuttatjuk magunkat a gödör aljára, csak azért, mert ezt ismerjük és nem hisszük, hogy van más opció.” – meséli a zenekar, hogyan is áll össze az első két single egy egésszé.

 

Az Odabent ismerős ettől függetlenül nem egy szomorú dal, sőt, zeneileg talán az egyik leginkább pörgős, bulizós számunk lett. Ez volt az első dalunk, amit összeraktunk, mikor Tomi mellé bekerült egy MIDI billentyűzet és a laptop, így pedig több dologgal mertünk kísérletezni. Szövegben lehet, hogy épp egy mély veremben vagyunk, de a zene egyértelműen kivisz onnan. – teszik hozzá a dalhoz, mielőtt egy szokatlanul sötét hangulattól félne bárki.

Ezt a dalt, ahogy a lemez többi dalát is Weil András producerelte, aki nem csak a felvételekhez, de élőben is társul a zenekarhoz, a GranCanada lemezbemutatóján, március 4-én a Magyar Zene Házában.

„Andris mellett két csodálatos vokalista és még egy trombitás is velünk tart, mindent megteszünk, hogy a lemez minőségét élőben is átadjuk. Ráadásul az egyik kedvenc magyar zenekarunk, a Nunki Bay Starship lesz az est másik fellépője, nagyon különleges eseményt tervezünk. Az Odabent ismerős például egészen biztosan elhangzik.” – árulja el a koncertről a GranCanada.

Családi örökségünkről énekel Jónás Vera és a Soharóza a Trafóban

Nem ezt terveztük

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek