Backstage
2023-01-30

A Freakin’ Disco könnyedebb dalt szeretett volna, de nem jött össze nekik – itt a Geko

Készül a Freakin’ Disco TOTEM című harmadik lemeze, amiről a Face Yourselfet már hallhattuk. Most pedig megérkezett a második single Gekko címmel, amit március 25 - én az A38 Hajón már élőben is hallhat a közönség.

 

2020 végén kiadott live EP-jük után a zenekar kiéheztette a rajongókat, hogy aztán tavaly novemberben a Grammy díjas Steve Dub producerrel és Hajdu Szabolcs filmrendezővel készült klippel és dallaltérjenek vissza. Az év végi megjelenés után pedig már itt is a következő dal a tavasz végén megjelenő nagylemezről.

 

"Áronnak volt egy bőgőtéma ötlete, amire egy előadás hangbeállásán jammeltünk kicsit. Aztán hónapokkal később elővettük és számot csináltunk belőle közösen. Kitaláltam rá egy fura 6/8-os beatet, Andris bevetette az új poli szintijét, Keresztes Gabi hozzárakott egy-két jó témát meg a szöveget. Szóval igazi közös agyalás volt. Hogy ez milyen stílusú zene, az jó kérdés. Freakindiscós az tuti. Ezúttal a Sinistra Masteringstúdióban Fenyvesi Marci barátunkkal mastereltünk, aki még egy kicsit csavart a hangzáson" – meséli Ágoston, a zenekar dobosa a dal születésének történetet.

"Akartunk írni egy könnyedebb, kedvesebb, lágyabb zenét. Ez nem jött össze" –egészíti ki röviden Keresztes Gábor, a zenekar elektronikáért is felelős billentyűse.

 

A zenekar következő nagykoncertjét március 25-én az A38 Hajón tartja, ahol az eddig megjelent új dalok biztosan elhangzanak majd. Az este másik fellépője a cseh TooT Ensemblelesz, akikkel a Freakin’ Disco három napos miniturnéra indul márciusban. A magyar fővároson kívül a cseh és a szlovák is bekerült a két zenekar koncertnaptárába.

Előtte február 4-én a Dürer Kertben improvizálnak, a Kamaraelektronika estjükön ezúttal kiegészülnek Zentai Márkkal (Mörk) és Boros Leventével, (Amoeba, Speiz, Aron Andras& The Black Circle Orchestra, Gloria) hogy együtt alkossanak valami egyszerit és különlegeset.

Mágneses tér

Vádat emeltek a debreceni Covid mintavételi pontot feltörők ellen

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek