Backstage
2022-09-27

“Sokan meg akarják mondani, mit tegyek”- Remi Wolf interjú

A 26 éves kaliforniai énekesnő, Remi Wolf 2019-ben hívta fel magára a figyelmet “Shawty” című slágerével, melyet a You’re A Dog! Című hatszámos EP követett. Az American Idol-t is megjárt funky-soul-popcsaj karrierje a covid időszakában olyannyira felfelé ívelt, hogy egy iPhone reklám megzenésítésével először Dominic Fike-kal egy színpadon, majd élete első, világkörüli turnéján találta magát. A Szigetes bulija előtt beszélgettünk vele, többek között arról is, milyen nőként létezni a zeneiparban.

Üdv Magyarországon! Jártál már nálunk vagy ez az első alkalom?

Remi Wolf: Ez az első alkalom. Tegnap este volt egy kis időm körbejárni a Budapestet, a hotelem nagyon közel van a városközponthoz óriáskerékhez. Tetszett, hogy az emberek csoportokban ültek kint a téren és iszogattak, nem is gondoltam, hogy ekkora itt az éjszakai élet. Sokat koncertezem, próbálok mindig jelen lenni minden városban és beszívni a helyi energiákat, nem úgy állok hozzá a fellépésekhez, mintha ez csak egy sokadik fesztivál lenne. Próbálom beleásni magamat a kultúrába, minél többet megtudni a városról, akármilyen kevés időm is van rá. A Szigetről nem hallottam még korábban, de ideérkezve láttam a kempingező embereket, nagyon jó a hangulat és szuperek a fellépők. Milky Chance lép fel utánam, őket kifejezetten szeretném megnézni, de Dua Lipát is, akit korábban már láttam élőben, mivel sok közös fesztiválon léptünk fel idén.

Nemrégiben jelentetted meg az élő EP-det, amit a legendás New York-i Electric Lady stúdióban vettetek fel. Hogyan zajlottak a felvételek?

Remi Wolf: Imádtam ezt a projektet, talán az egyik kedvencem, amivel valaha foglalkoztam. Összerántottam a zenekaromat és még pár barátomat, akikkel együtt jártam zeneiskolába. Egy kétnapos próbán készítettünk átiratokat a hat megjelent dalra. A számok kiválasztása eléggé véletlenszerűen történt, különböző albumokról válogattuk össze, amihez éppen kedvem volt. Frank OceanPink+White” című dalát is feldolgoztuk, ami szerintem egy szuper szám. Imádom a végeredményt, remélem, sokan meg fogják hallgatni. Az élő zenéhez kötődöm leginkább, annál nincs klasszabb, amikor össze tudsz kapcsolódni a zenekaroddal.

Személy szerint a Dominic Fike-kal közös “Photo ID” című dalodat hallottam először. Ő most az Eufóriás szerepével iszonyatosan felkapott lett, milyen érzés koncerteken, fesztiválokon egy színpadon osztozni vele?

Remi Wolf: Nagyjából két éve, hogy barátok lehetünk, nagyon szeretjük és jól ismerjük egymást, édes egy srác. Akárhányszor fellépünk a színpadra, nyugalommal tölt el minket és csak jól érezzük magunkat. Ha van lehetőségünk rá, és éppen egy városban vagyunk, mindig beugrunk a másikhoz a közös számra.

 


Imádom az Instagramodat, süt belőle a magabiztosság és a humor, és az, hogy egyáltalán nem érdekel mások véleménye. Hogy csinálod?

Remi Wolf: Néha egy kicsit szorongok, de nem annyira, hogy gátolna bármiben. Van olyan persze, hogy akárhány kép készül rólam, nem tetszem magamnak és nem osztom meg őket. A testem az én testem, nem érdekel mások véleménye. Igyekszem önmagamat adni, ha éppen olyan napra ébredek, amikor extradögösnek érzem magam, meg fogom osztani. Nincsen titka a magabiztosságomnak, csak a valódi önmagamat mutatom.

Mennyire nehezíti meg a karriered, hogy nőként vagy jelen a zeneiparban?

Remi Wolf: Eléggé bonyolult az egész. Sok a nyomás és a hülyeség, de a nap végén egy zenész vagyok, nem pedig egy termék. Üzletasszonynak tartom magamat a magam módján, tudom, hogy mi jó nekem üzleti szempontból, hiszen az üzlet én vagyok. Ez nehezíti meg az egészet, sokan meg akarják mondani, hogy mit tegyek, de elküldök mindenkit a francba. A menedzsmentem vigyáz rám és elzár ezektől a tényezőktől. Mindenki, akivel együtt dolgozom, olyan, mintha a családom lenne, minden bizalmam az övék. Próbálom kizárni azokat, akiknek nem felelek meg.

Üzennél valamit a magyar rajongóidnak?

Remi Wolf: Nagyon szeretlek benneteket, bár még nem volt alkalmunk találkozni! Mindig legyetek önmagatok!

Geszti Péter

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek