Backstage
2022-08-06

Djabe & Steve Hackett koncert

Debreceni Egyetem, Liszt Terem koncert 2022. augusztus 19 .

DJABE & STEVE HACKETT PROJEKT


Steve Hackett gitárost, a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagját, közel két évtizedes munkakapcsolat köti össze a Djabe zenekarral. 2003 óta Steve számtalanszor közreműködött a zenekar fellépésein és albumain. Az elmúlt öt évben elkészült 6 közös kiadványuk minden eddiginél nagyobb nemzetközi sikereket hozott, e nem mindennapi formáció számára.

A Steve Hackett & Djabe: Summer Storms And Rocking Rivers (2017), Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Sardinia Tapes (2017) és Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes (2018) és Djabe & Steve Hackett: Back To Sardinia (2019), Djabe: The Magic Stag (2020) és Djabe & Steve Hackett: The Journey Continues (2021) albumok a nemzetközileg is rangos, angliai lemezkiadó, a Cherry Red Records gondozásában, globálisan kerültek kiadásra. Mindegyik kiadvány sokezres példányszámban fogyott világszerte, és kiemelkedő sikereket értek el az Egyesült Államokban, Japánban és Brazíliában, Angliában, Németországban, Olaszországban és Hollandiában.
2016 nyarán Steve Hackett a Djabe zenészeivel elutazott Szardínia szigetére, ahol a több, mint ezeréves Nostra Signora di Tergu templom szomszédságában alkalmi hangstúdiót rendeztek be. Itt három napot közös zenéléssel indítottak és fejeztek be. A felvételek között a sziget szépségeiből és kultúrájából nyertek inspirációt. 24 sávos analóg szalagra készültek a felvételek, melyeket Budapesten a Djabe basszusgitárosa és zeneszerzője, Barabás Tamás formálta kompozíciókká. Az így született anyag, a Life Is A Journey – The Sardinia Tapes újszerűségével elmossa a határokat a progresszív rock, a jazz és a világzene között – meghatározásként leginkább az instrumentális és progresszív jelzők illenek hozzá.


Az idén május 28-án megjelent Djabe & Steve Hackett: The Journey Continues koncertalbum anyagát a 2019-es, azonos nevet viselő koncert turnéjuk záróállomásán, Nyíregyházán rögzítették. A kiváló hang és képanyag többféle formátumban is elérhető. 2CD/DVD, 2LP és negyedsávos magnószalag formájában, valamint az összes digitális platformon.
A Djabe & Steve Hackett 2021-es turné alapvetően a szardíniai felvételekre épül, de szokás szerint Genesis, Steve Hackett és Djabe klasszikusok is helyet kapnak a műsorban. Ezen felül játszani fognak a Csodaszarvas albumról is. A zenekar előadásmódjában ötvözi a jazz, világzene és a progresszív rock műfajok erényeit, sajátos elegyet alkotva a műsorszámok összességét, de akár egyetlen kompozíciót tekintve is. A turné 2021-ben Ausztriát, Csehországot és Magyarországot érinti.

Steve Hackett – gitár, ének
Barabás Tamás – basszusgitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Nagy Ábel – billentyűs hangszerek
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt Oláh Gábor – dob

Kapunyitás - 18:30
Előzenekar: Android 19:00
https://gr1993records.com/index.php/eloadok/android/
Djabe & Steve Hackett 20:00

Tornagyőzelemmel hangoltak az NB I-re

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek