Backstage
2022-07-26

“Az internet egy rémisztő hely” - interjú a svéd világsztár, Zara Larssonnal

Óriási hangulattal, ABBA-feldolgozással és dögös táncmozdulatokkal pörgette fel a debreceni közönséget a svéd világsztár, Zara Larsson. A 24 éves énekesnő korábban már koncertezett Budapesten, azonban most a debreceni közönségnek is megmutathatta, milyen is egy igazi, táncolós, csajos buli 2022-ben. A Campus stábjának egy interjú erejéig sikerült elcsípni Zarát a koncert után, ahol őszintén vallott a social media okozta szorongásról is.

Music Backstage: Üdv újra Magyarországon! 4 évvel ezelőtt ott voltam a Sziget Fesztiválos koncerteden, óriási volt az energia, ezt ma, a Campuson is hoztad. Élvezted a fellépést?

Zara Larsson: Imádtam! A kedvenc részem a karrieremben a koncertezés, imádok táncolni és élvezni, ahogy felszabadulnak az energiák. Még akkor is, ha nagyon fáradt vagyok, amint felmegyek a színpadra, egyből felpörgök a közönségtől, és attól, hogy mindenki velem énekel és táncol a dalaimra. A koncerteken érzem a legjobban magamat, a mai is egy nagyon jól sikerült buli volt.

Music Backstage: Nagyon szoros kapcsolatot ápolsz a rajongóiddal, üzennél nekik valamit?

Zara Larsson: Nagyon köszönöm a magyar közönségnek, hogy hallgatják a zenémet, ezzel is támogatva engem, hamarosan új dalokkal érkezem. Remélem, hogy szuperül telik a nyaratok, vigyázzatok magatokra, a barátaitokra és a családotokra!

Music Backstage: A legújabb kislemezed, az Alesso-val közös “Words” szuperül fut a slágerlistákon, főleg Amerikában. Mit szólsz ehhez a nagy nemzetközi sikerhez?

Zara Larsson: Életem legjobb időszakát élem, sokkal messzebbre jutottam, mint amit terveztem. A szüleim nagyon sok figyelmet fordítottak rám, ahogy felnőttem, olyan, mintha egész életemben egy nemzetközi szupersztárnak készültem volna, egészen kiskoromtól kezdve. Nagyon élvezem, ez az utam. Szép közös nevező a sportokban és a zenében, hogy összehozza az embereket, közösen élményeket gyűjthetnek, és kicsit talán meg is változtatják őket. Rengeteg minden történik a zene hatására. Nagyon örülök, hogy nemcsak Amerikában, hanem a világ minden táján szeretik a dalaimat, addig fogom csinálni, amíg szeretem. Lehet, hogy egy nap rájövök, hogy már nem akarom tovább csinálni, de egyelőre semmi mást nem teszek szívesebben.

Music Backstage: Mesélj az ABBALay all your love on me” feldolgozásodról!

Zara Larsson: Tavaly óta játszottam ezt a dalt a koncertjeimen, majd a Spotify megkeresett, hogy készítsek egy Spotify Single-t, ami egy feldolgozás egy számból, amit szeretsz. Egyből tudtam, hogy a “Lay all your love on me”-t fogom felvenni, ami a kedvenc ABBA-dalom. Nem ez a leghíresebb, mert persze ott van a “Mamma Mia” vagy a “Dancing Queen”, rengeteg slágerük van, de mindig ez volt a kedvencem. Egy kicsit szexi, egy kicsit sejtelmes, nagyon jó történetet mesél el, ahogy a legtöbb ABBA-dal. Táncolós, könnyen megjegyezhető, még akkor is együtt énekli a közönség, ha nem ismeri 100%-osan a szöveget, nem annyira bonyolult. Szeretek legalább egy feldolgozást játszani egy kis táncjelenettel, egy olyan dalból, amit a legtöbb ember ismer. Ha valaki eljön a koncertemre, lehet, hogy egy barátot vagy a gyerekét kíséri, és nem ismeri az összes számomat, így legalább egyet tud velem együtt énekelni.

Music Backstage: Találkoztál valaha az ABBA-val?

Zara Larsson: Igen, és annyira aranyosak, tényleg a legkedvesebb emberek! Nagyon boldog vagyok, hogy találkozhattam velük, igazi ikonok, legendák, részei a DNS-emnek, ha a zenéről vagy a svéd kulturáról van szó.

Music Backstage: Csak Svédországban és pár európai fesztiválon koncerteztél mostanában, mik a terveid?

Zara Larsson: A következő lépés egy album megjelentetése, nem hinném, hogy világkörüli turnéra mennék, mielőtt a lemezt kihoznám. Rossz volt az időzítés a legutóbbi lemeznél, akkor jött be a covid, most izgatott vagyok, hogy visszatérjek a stúdióba és felvegyem a következő anyagot, és utána megyek rendes turnéra. Nagy-Britannia, Amerika, Dél-Amerika, Észak-Amerika, egy kis Ázsia, Ausztrália, egy világkörüli turné szuper lenne!

Music Backstage: Megsúgod a megjelenési dátumot?

Zara Larsson: Valahogy április környékén, remélem, tudjuk magunkat tartani hozzá.

Music Backstage: Hogy tudsz magabiztos maradni a közösségi médiában? Ugyanúgy posztolsz teljes glamben, mint ahogy a smink nélküli szelfiket osztod meg.

Zara Larsson: Gyakran posztolok csak a közeli ismerőseimnek, ez olyan, mintha a naplóm lenne, úgy működik, mint egy blog. Lerejtettem a lájkjaimat mostanában, nagyon ráfüggtem az egészre, de már nem akarom látni és nem akarom tudni senki számait. Elkezdtem mindent megosztani, amihez csak kedvem volt, a legjobb a sztorizásban az, hogy 24 órán belül eltűnik. Tudom persze, hogy a rajongói oldalaim lementenek mindent, néha emlékeztetnem kell magamat arra, hogy az internet nem felejt. Kiposztolod a véleményed valamiről, ahogy épp aznap érzed, majd öt évvel később számonkérnek, hogy mit mondtál korábban, és most miért gondolod másképp. Emberből vagyok, folyamatosan fejlődök, ahogy mások is, csak mindenki szeret felhánytorgatni dolgokat. Az internet egy rémisztő hely, nem mindig érzem magam magabiztosnak.

Music Backstage: Van bármilyen tanácsod azoknak a rajongóidnak, akik szoronganak az interneten?

Zara Larsson: Csak olyan embereket kövessetek, akiktől jól érzitek magatokat. Ne féljetek olyan embereket kikövetni, akiket nem ismertek, akik arra késztetnek, hogy másképp akarjatok kinézni vagy más személlyé akarjatok válni, csak olyanokat kövessetek, akik inspirálnak benneteket! Akik jó tanácsokat adnak, pozitív hatással vannak a testképetekre, feministák, aktivisták, akikre fel lehet nézni és erőt adnak. Mindenki mást kövessetek ki, mert nem éri meg. Lehet valakinek cuki az oldala, de mit ad nekem? Vegyétek körbe magatokat a barátaitokkal, némítsatok le mindenkit, akit nem akartok látni, vagy nem követhettek ki, valamilyen okból. Nehéz azt mondani, hogy ne foglalkozzatok a gonosz emberekkel, a lényeg, hogy a való életben és online is csak azokkal vegyétek magatokat körbe, akikkel jól érzitek magatokat!

Férfi, nő

Valentin-napi fenyegető üzenet egy berettyóújfalui iskolában

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek