Backstage
2022-06-09

Mindent maga mögött hagy Lábas Viki a Margaret Island új klipjében

A Margaret Island legújabb, Engedd el című dala az újrakezdésről szól és arra inspirál, hogy merjünk búcsút inteni azoknak a kapcsolatainknak, amelyekhez már csak megszokásból ragaszkodtunk. A számhoz Lábas Viki főszereplésével készítettek szürreális képekben gazdag videót, melyben az énekesnő maga mögött hagyja a múltját és a negatív tapasztalatait.

„Ez a felvétel azoknak a kapcsolatoknak az elengedéséről szól, amelyekben a felek képtelenek az önfeledt kommunikációra, nem tudják kimondani a másiknak azt, ami fáj” – mondta a Margaret Island énekesnője, Lábas Viki. „Hajlamosak vagyunk arra, hogy ragaszkodjunk olyan viszonyokhoz, amelyek már régóta nem tesznek minket boldoggá. Ebbe a hibába természetesen mi is belefutottunk már, de igyekszünk elsajátítani az elengedés művészetét, hiszen sokkal könnyebbé válik a lélek és az élet is, ha fejest merünk ugrani az újba és nem félünk magunk mögött hagyni valamit, amihez valójában már csak a megszokás köt” – mesélte Viki a dalról, aminek a szövegét Juhász Márton (Dzsúdló) jegyzi.

„Egy egészséges kapcsolatban azt kellene éreznünk, hogy felemeljük egymást és együtt fejlődünk”. Az Engedd el sorai arra is felhívják a figyelmet, mennyire fontos, hogy megtanuljuk élvezni a saját társaságunkat, akkor is, ha éppen párban élünk. „Sok ember fél az egyedülléttől, pedig nincs szükségünk senkire ahhoz, hogy szeretve érezzük magunkat. Mindenkinek kell egy saját játszótér.” A számot a negyedik nagylemezük többi szerzeményéhez hasonlóan Fonyódon rögzítették Toldi Miklós producerrel, a videoklipet pedig a Smúzproduction közreműködésével forgatták le hozzá.

„Viki főszereplésével olyan szituációkat mutattunk be realistább és szürreálisabb képekben, amelyek hitelesen ábrázolják a mai fiatal generáció élethelyzeteit” – árulta el a rendező, Generál Kristóf. „Az elengedés utalhat egyfelől a szomorú végre, ugyanakkor értelmezhető valaminek a lezárásaként is, amivel egyidejűleg lehetőséget kapunk az újrakezdésre. Árnyalt üzenetet szerettünk volna közvetíteni, amiben mindenki találhat kapaszkodót a saját narratívájára.” A videóban egy lakás kiürítésével szimbolizálták azt, amikor az ember kilép egy hosszú kapcsolatból, ami miatt számtalan csomagot cipel magával. „Ilyenkor egy kicsit ki kell szellőztetünk a fejünket, hogy hátrahagyhassuk a negatív tapasztalatainkat” – foglalta össze Viki.

A dalt élőben többek között augusztus 6-án, a Budapest Parkban hallhatja majd a közönség, ahol a Margaret Island a Flower power minifesztivál keretében megidézi a woodstocki hangulatot. Ezen a különlegesen eseményen három vendégzenekar is csatlakozik hozzájuk a színpadon. „Ezt az estét a sokszínűségnek, az elfogadásnak, a közösségi összetartásnak, a békében együttélésnek dedikáljuk, továbbá szeretnénk mozgósítani a feminin energiákat” – ígérte a zenekar.

Event: https://www.facebook.com/events/298671172245737

Az Engedd el a Margaret Island ősszel megjelent, negyedik stúdióalbumán, a Hol marad az én történetem című lemezen található.

Fotó: Gerenrál Károly

 

 

Mesekönyvek, gyermekprogramok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek