Backstage
2022-05-25

Május 26-án, csütörtökön indul a Hangpróba 5. évada a Beat Rádióban!

Új évaddal jelentkezik a Hangpróba sorozat: május 26-án, csütörtökön 18:00-tól indul az 5. széria az egy5egy zenekarral a Beat Rádió műsorán. Az epizódok podcast és videó formájában is visszanézhetőek lesznek a Beat YouTube csatornáján! A Hangfoglaló által támogatott podcast sorozat vezetője, Rédl Ádám segítségével a Beat hallgatói megismerkedhetnek az új magyar előadókkal és dalaikkal, illetve naprakész információhoz juthatnak a hazai könnyűzenei életben jelen lévő feltörekvő tehetségekről.

Ádám minden alkalommal az előadó/zenekar természetes közegében forgatja az adásokat, legyen az próbaterem, stúdió, koncerthelyszín. Ez nem csak azt teszi lehetővé, hogy megtudjuk, min dolgoznak a friss formációk és előadók, de rögtönzött zenés meglepetéssel is készülhetnek a hallgatók számára.

Rédl Ádám már több száz zenésszel találkozott a 4 év alatt. Ami most különösen izgalmas, hogy ebben az évadban elérkezik a Hangpróba 100. epizódjához és a 100. előadóhoz is.

A koncepció nem változik

„Gondolkodtam, hogy mi lenne, ha a zenészek jönnének a Beat stúdiójába, itt zenélnénk és alkotnánk együtt, de mindenki azt mondta, hogy ne variáljak és végül én is erre jutottam. Pont azt az ízét vennénk el, ha változtatnánk rajta, ami arról szól, hogy elmegyek helyszínről helyszínre és betekintést nyerünk a kulisszák mögé.” –mesélte Ádám.

Az 5. évadban is országos turnéra indul a Hangpróba műsora, hiszen többek között Pécsett, Szegeden, Szombathelyen, Szolnokon, Győrben is megfordul Rédl Ádám, ráadásul van bécsi és erdélyi zenekar is.

Az előző évadok sikerei

„Nem lehet megunni, hiszen mindig másik zenekarokhoz megyek, ahol új embereket ismerek meg. Iszonyatosan klassz élmény, hogy akkor láthatom őket, amikor még nem annyira befutottak a legtöbb esetben. Aztán később ott vagyok a fesztiválokon és már a nagyszínpadon játszanak.”

Fantasztikus az az út, ahova a támogatott induló előadók eljutnak. Korábbi évadok kiválasztottjai is nagyon rövid idő alatt óriási sikereket értek el. Például BÖBE nem is olyan régen az Arénában koncertezett, Bongor új klipjének megtekintése már negyed millió fölött jár és Deva nemrég kapott egy nívós nemzetközi díjat.

„Az a célom, hogy ezek a zenészek minél magasabbra jussanak. Minél nagyobb színpadon látom őket viszont, annál boldogabb vagyok. Ugyanígy ott voltam a Carson Coma indulásánál, csináltam Platon Karataev interjút a kezdetekben és a Kontraszttal is. Tehát nekem az az öröm, ha előbb vagy utóbb nagyszínpadokra jutnak a zenekarok. Érdekes visszahallgatni honnan is indultak.” – büszkélkedett a műsorvezető.

Az 5. évad első adása május 26-án, csütörtökön debütál a Beat Rádió műsorán 18:00-tól az egy5egy zenekarral! www.beatradio.hu

Kik lesznek még az idei évadban?

A támogatott előadók listája:

A Csajod
ABEL marton nagy’s COSMOS BAND
boebeck
Damara
Doggos
egy5egy

GranCanada
Hocuspony
Hűvös
Kellene Kis Kert
konkoi

kristoaf
LAIHO
Lanou
Luca
Pandóra Projekt
SFV
The Swamp Creatures
YEWO
Zaekar

 

A korábbi adások ezen a linken elérhetőek:

Videós formában: https://www.youtube.com/watch?v=qRGNLyObhzA&list=PLxrpDditIwMB7XGclaEWWCxud_ezfuTTI

 

Podcasten:

https://beatradio.hu/musorok#Hangproba

https://open.spotify.com/show/0Mp5hBykRs2Ptvta1sNceR

Vívótábor indul a gyerekeknek

Távozik a DVSC-től Pávkovics Bence és Marko Nikolic

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek