Backstage
2022-03-18

Világhírű előadók Debrecenben! Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek

2022. április 17. és május 5. között a hazai és nemzetközi művészeti élet legjobbjaival, világhírű társulatokkal, kivételes szólistákkal, új produkciókkal, rendhagyó bemutatókkal várja a közönséget a második Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek, mely már nem csupán a fővárosban, hanem Debrecenben is tartogat meglepetéseket.

„A budapesti Müpával közös együttműködésnek hála az idei évben a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. csapata is bekapcsolódott a programsorozat megvalósításába, és a Kölcsey Központban több nívós esemény házigazdái lehetünk. Az összművészeti fesztivál országos helyszíneinek egyikeként, Debrecenbe is ellátogat a magasművészeti értékeket felvonultató nemzetközi művészeti eseménysorozat. Azért fontos ez számunkra, mert a Bartók Tavasz grandiózus programkínálatából válogatni egyedülálló alkalom a város és a régió kulturális életében, és büszkék vagyunk arra, hogy részei lehetünk az együttműködésnek" – nyilatkozta Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A világhírű magyar zeneszerző, Bartók Béla születésének 140. évfordulóján, 2021 tavaszán indult Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek egyedülálló összművészeti eseménysorozat. A fesztivál bepillantást enged Bartók lenyűgöző életművébe, ugyanakkor nem kizárólag a világhírű zeneszerző kompozícióit sorakoztatja fel, sokkal inkább Bartók szellemiségét, kreativitását, alkotói szemléletét kívánja megjeleníteni számtalan műfajban a kortárs komolyzenétől kezdve a világzenén, jazzen, táncművészeten és képzőművészeten át a könnyűzenéig, a hazai és nemzetközi művészeti élet legjobbjainak alkotásain keresztül.

A programsorozat Debrecenben négy helyszínen több mint 15 zenei és színházi produkcióval jelentkezik, így a Kölcsey Központ, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Nagyerdei Víztorony és több városi közterület ad otthont a komoly-, könnyű- és világzenei koncerteknek, színpadi előadásoknak.

A fellépők között megtalálhatóak a „komolyzene bohócai” Igudesman & Joo, a tízszeres Grammy-díjas trombitaművész Arturo Sandoval, a világhírű tenor, Ramón Vargas a Győri Filharmonikus Zenekarral kísérve, az épületek homlokzatát táncparkettként használó BANDALOOP; egyazon esten ad koncertet a négy fantasztikus fiatal énekeső Ohnody, Дeva, Saya Noé és Drimba Cristina; a közterületeket a Ritmo PIKNIK világzenei programjai töltik meg élettel és élménnyel. 

2022.04.27. 19.30 
Igudesman & Joo 
Play it Again 
Helyszín: Kölcsey Központ

2022.04.29. 18.00 
Ritmo PIKNIK 
Helyszín: Debreceni közterületek 

2022.04.29. 18.00 
BANDALOOP 
Helyszín: MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ 

2022.04.30. 11.00
Ritmo PIKNIK 
Helyszín: Debreceni közterületek

2022.04.30. 18.00
BANDALOOP 
Helyszín: MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ külső fala

2022.04.30. 20.00
Ohnody / Дeva / Saya Noé / Drimba Cristina 
Helyszín: Nagyerdei Víztorony 

2022.05.03. 20.00
Arturo Sandoval 
Helyszín: Kölcsey Központ 

2022.05.05. 19.30
Ramón Vargas (ének) és a Győri Filharmonikus Zenekar 
Helyszín: Kölcsey Központ 

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek a Müpa szervezésében valósul meg: a programsorozat célja, hogy hazai és európai partnerintézményekkel együttműködve a következő években még vonzóbb célponttá tegye Magyarországot a nemzetközi kulturális turizmus számára, és Budapest mellett más nagyvárosok bevonásával fokozatosan országos eseménysorozattá váljon, így biztosítva, hogy a hazai és nemzetközi közönség minél színesebb, minél gazdagabb művészeti programmal találkozhasson.

Fotó: Arturo Sandoval (bartoktavasz.hu)

Fenyő Miklós: Made in Hungaria vagyok, magyar termék

Rekviem, de nem egy álomért – Korn: Requiem lemezkritika

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek