Backstage
2022-03-18

Korábbi függőségéről vall legújabb dalában Szabó Ádám

Minden eddiginél személyesebb dalával jelentkezik Szabó Ádám és a zenekara, a yesyes, ugyanis a frontember Egyszerű pénz című számban a szerencsejáték-függőségéről mesél és arról, hogyan győzte le azt.

A banda énekes-dalszerzője, Szabó Ádám ma már nyíltan beszél arról, hogy az elmúlt hónapokban mélypontra került az élete a szenvedélybetegsége miatt. „Körülbelül öt éve kezdődött el ez a korszak az életemben, de eleinte még kisebb összegekben fogadtam, nem fájt miatta a fejem” – mondja. „A kritikus hónapok a koronavírus-járvány kirobbanása után jöttek, 2021 első félévében, ekkor már ész nélkül játszottam. Ez részben a pandémiának köszönhető, amikor semmit sem tudtam csinálni. Hiába nyertem meg nem sokkal korábban a Sztárban Sztárt, nem mehettem fellépni, elmaradt az a kiugrási lehetőség, ami egy ilyen műsor után jöhetett volna. Mivel nem voltak koncertek, a dalszerzés mellett muszáj volt elfoglalni magam valamivel én pedig sajnos a szerencsejátékba menekültem, és elég sok pénzt el is szórtam rá, végül teljesen a rabjává váltam. Olyan volt, mintha bezártak volna egy szobába, ahonnan nincs kiút. Szinte minden gondolatom ekörül forgott” – vallja be.

Ádám nem tagadja, teljesen belebetegedett a szenvedélyébe, de képtelen volt megnyílni a családja és a barátai előtt. „Szégyelltem magam, mert tudtam, hogy hagytam kicsúszni az irányítást a kezeim közül.” Ám szerettei észrevették, hogy kifordult önmagából, így biztatásukra végül elárulta, min megy keresztül. „Borzasztóan szerencsésnek tartom magam, mert mindenki megértően fordult felém, fogták a kezem, és együtt sikerült kilábalnunk ebből a helyzetből.”Ádám ma már mindenkinek azt tanácsolja, ne tartsák magukban az érzéseiket. „Ha én akkor nem kérek segítséget másoktól, mára talán minden pénzemet eljátszottam volna. Most már eszembe sem jut, hogy újrakezdjem.”

A yesyes frontembere azért döntött úgy, hogy megosztja történetét a nyilvánossággal, mert másokat is arra szeretne inspirálni, hogy merjenek felkeresni valakit problémáikkal. „Szeretném, ha tanulhatnának a hibámból.” Ádám ezen kívül meg van győződve arról, rendkívül fontos, hogy új célokat keressünk magunknak, mert így kimászhatunk bármilyen mély gödörből – ő például újra belevetette magát a dalszerzésbe. Az Egyszerű pénz klipje a megtisztulás útját mutatja be, ezért is kapott benne szerepet édesapja, Szabó István is. De felbukkan a videóban Bánki Beni slammer költő is, méghozzá azért, mert jelenleg éppen a yesyes új albumának számain dolgozik a srácokkal.

Fotó: Rausz Tícia

Kövesd a yesyest!

Facebook // yesyesmusic: https://www.facebook.com/yesyesmusic/

Instagram // yesyesofficial: https://www.instagram.com/yesyesofficial/

Youtube // yesyesofficial: https://www.youtube.com/yesyesofficial

Spotify // yesyes: https://spoti.fi/3iNovx5

 

Fenyő Miklós: Made in Hungaria vagyok, magyar termék

Rekviem, de nem egy álomért – Korn: Requiem lemezkritika

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek