Backstage
2021-10-27

A Csokonai Irodalmi Labor következő beszélgetése: gyógyító szépirodalom

Gyógyíthatnak-e a könyvek, a versek, a novellák, a regények? S ha igen, hogyan?

Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásával és gyakorlatával foglalkozik az irodalomterápia módszere, amely napjainkban egyre ismertebb, elismertebb és egyre több szakember foglalkozik az alkalmazásával. Az irodalom gyógyító ereje, a mentális egészségünk megőrzésében játszott szerepe fontos témája Debrecen irodalmi-kulturális stratégiájának.


A Csokonai Színház meghívására egy pszichológus, egy irodalmár és egy színész egy asztalhoz ülnek beszélgetni az irodalmi szövegek lélekgyógyászati alkalmazásáról, a terápiás jelleg oktatásban való lehetőségeiről, a színészi szakma irodalomhoz való kötődéseiről és személyes, meghatározó olvasmányélményekről.


Jakobovits Kitti irodalomterápiával foglalkozó szakember, a nemrég megjelent Irodalomterápia című könyv szerzője,  Bodrogi Ferenc Máté, a Debreceni Egyetem Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet adjunktusa valamint Gelányi Bence színművész beszélgetésére szeretettel vár a színház minden érdeklődőt október 29-én este 18 órakor a Csokonai Irodalmi Labor Kiállítóterébe. Jelige: Miért szeretünk olvasni?  A beszélgetést Kulin Borbála irodalomtörténész moderálja. A belépés ingyenes.
 

Itthon lépünk pályára a kis Loki ellen

Járványügyi intézkedések a Debreceni Törvényszéken

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek