Backstage
2021-04-06

Debrecen kameraszemmel

Debrecen város napja alkalmából három fiatal beszélget Debrecenhez fűződő viszonyáról, érzéseiről, emlékeiről az 2021. április 11-én, vasárnap 19 órától élőben az Apolló mozi Facebook oldalán!

Mikos Ákos, műsorvezető, podcaster "Debrecen nekem a lehetőségek földje. Szeretek úgy sétálni benne, hogy keresem az izgalmat: mi az, amiről blogposzt, podcast epizód, vagy szuper videó készülhetne. Izgalmas mindezt úgy csinálni, hogy bizonyos helyszíneket felismerhetek mert igazi, nagy filmek forogtak ott. Aztán mivel Debrecen a lehetőségek földje még az is igaz lehet, hogy még foroghatnak is a jövőben..."

Löki Viktor, a Streets of Debrecen alapítója "Ugyan nincs a kis városunkban se hegy, se folyó, se „semmi”, de van helyette sok minden: műemlék jellegű cívisházak százai a belvárosban, újrahasznosított dolgokból épült baromfiudvarok a hátsó kertekben, panellabirintusok a Fényes udvarban, Józsa-Ondód-Pallag-Macsok, nyírségi sívó homok, és végtelen kis apró hangulat, részlet, történés." Fejér Tamás, filmszínházvezető "Akárcsak Petőfi, én is addig szeretek nézni, ameddig csak a szem elláthat. Lenyűgözőek a hegyek, a dombok, a völgyek, de hosszútávon csak az Alföld és csak Debrecen ismerős, otthonos, szerető utcái élhetőek számomra. Ebben a városban ha nem is tudom épp, hogy merre járok, pontosan tudom, hogy hol vagyok."

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a "Debrecen kameraszemmel" című online beszélgetésre!

Tudtad, hogy városunk több filmnek is helyszínéül szolgált, és utcáink, tereink mennyi érdekességet tartogatnak a profi- és amatőr filmesek számára is? A cívisváros filmszerepeit Mikos Ákos műsorvezető hozza el nekünk, a város érdekes tereit, utcáit pedig Löki Viktor, a Streets of Debrecen alapítója mutatja be az Apolló mozi nézőinek.

Találkozzunk 2021. április 11-én, vasárnap 19 órától az Apolló mozi Facebook oldalán! A beszélgetésre Debrecen város napja alkalmából kerül sor. Debrecent 1693-ban ezen a napon, április 11-én nyilvánították szabad királyi várossá.

További információk: https://www.facebook.com/events/902280777273872

Országos tisztifőorvos: húsvétkor mindenki meghallotta a hívó szót

Online konferencia virtuális kiállítással

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek