• tiszta égbolt7℃ Debrecen
  • Ákos, Bátor
  • Benzin: 410Ft
  • Dízel: 425Ft
Szombaton 19.35-től a top 40 eddig nem látott produkciói mutatkoznak be A Dal 2021 negyedik, egyben utolsó válogatójában. Az elődöntőben a dalok akusztikus változatban hangoznak majd el, és már csak 5 hely kiadó a húszfős mezőnyben.

A cél továbbra is a március 13-i döntő, amelyben 8 versenydal közül dől el, melyik lesz az év hazai slágere. A Duna Televízió nézői a következő élő show-ban a már megszokott műfaji sokszínűségre, emellett egy bámulatos extra produkcióra számíthatnak.

A negyedik válogatóban az alábbi 10 produkció kap esélyt az elődöntőbe kerülésre, de csak 5 juthat tovább:

Az elődöntő mezőnyébe (anevemandras Hazaérek majd, Andelic Jonathan Áldom, Galda Levente Eredő, GERENDĀS feat. Dárdai Blanka Senkié, Hajdu Erik Szürke madár, Mudfield Nincsen szerencsém, Noémo Hableány, Szabó Leslie Legyen másnak is , Szőke Nikoletta Új esély, Tortuga Törnek az ablakok) a harmadik válogatóból is 5 dal került. A zsűri tetszését az este során többségében zenekarok nyerték el. Pontszámok alapján három együttes produkciója jutott tovább, köztük a ’panda banda’, a Beneath My Skin Ébredj! című dala, a Pink & the Panthers Sodor a szél című szerzeménye és a Maradok a Swing á la Django előadásában, amely eddig még nem látott formációban lépett színpadra Herrer Sárával és Sárközi Lajossal. A zsűri az együttesek mellett a legmagasabb pontszámmal Katona Petra Viszlát múlt produkcióját juttatta tovább, amely a vírusidőszakban egy óceánjáró fogságában született. Ráadásul a hangszerelése végső formáját a szintén elődöntős Gerendás Dániel közreműködésével nyerte el. A közönségtől a legtöbb szavazatot Nagy Szilárd feat. Ragány Misa Drága hazám című dala kapta.

A dalválasztó jubileumi, 10. évadában nemcsak a végső győztes, hanem a döntőbe jutó mind a 8 dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban. A március 13-i fináléban a zsűri által legjobbnak ítélt, legmagasabb pontszámot kapó 4 produkcióra szavazhatnak majd a nézők, az ő szavazataik alapján kerül kihirdetésre a végső győztes. Az év dalának előadója 10 millió forint pénzjutalmat kap. A zsűri pontjai alapján legjobb 4 közé kerülő másik 3 produkció 5-5 millió forinttal gazdagodik. A további 4 döntős versenyző 1-1 millió forint díjazásban részesül.

A Dal 2021 nyertese a pénzjutalom mellett lemezfelvétel és videoklip készítésére kap lehetőséget, továbbá átveheti a Petőfi Zenei Díj „év dala” elismerését.

A műsorban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak. Gazdára talál „A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója” és „A Dal 2021 Felfedezettje” cím, egyben a Petőfi Zenei Díj „Az Év Szövegírója” és Petőfi Zenei Díj „Az Év Felfedezettje” díj.

Érdemes követni A Dal 2021 honlapját, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalát is, amelyeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról és a versenyben lévő dalokról.

A Dal 2021 – március 13-ig szombatonként 19.35-től a Duna Televízió műsorán.

Koronavírus: Mindössze 34 új fertőzöttet azonosítottak Hajdú-Bihar megyében

Mától Huszti a főnök

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek