Backstage
2020-11-21

Újabb Omegás távozott

Három nappal Benkő László halála után, elhunyt a zenekar basszusgitárosa is.

Az Omega zenekar hivatalos oldalán újabb szomorú hírt tettek közzé. "Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mihály Tamás, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárosa elhunyt.

Mihály Tamás 1947 szeptember 24. én született. Konzervatóriumban klasszikus zenét tanult ahol megismerkedett Presser Gáborral.  Az Omega zenekarnak 1967-ben lett a tagja  Az egyik próbára elhívta Pressert, aki kezdetben külsős zeneszerzőként komponált számukra dalokat, majd egy évvel később teljes jogú taggá lépett elő. Ők voltak az együttes első képzett zenészei, nagyban hozzájárultak, hogy az Omega a magyar beategyüttesek élvonalába kerüljön. 1983-ban megjelent az első szólólemeze. Mihály Tamás komponálta az 56 csepp vér című musical zenéjét.

2014-ben játszott utoljára az Omegával, bár távozását Kóbor János csak 2017 áprilisában erősítette meg. Mihály Tamás azonban egy interjúban kijelentette,hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén nem zárkózna el a közös munka újrakezdésétől. Sajnos ez a feltétel már sohasem teljesülhet be. Benkő László halálával minden bizonnyal az Omega 55 éves pályafutása is véget ért.

Hétfőtől kötelező lesz a maszkviselés Püspökladányban

Női kézilabda BL - A szlovén bajnok otthonában nyert az FTC

Váradi Ferenc

Szerző
Hasonló cikkek