Backstage
2020-06-19

Nyár és színház

A DE színház tervei

Nyári szabadtéri színházi eseményekre invitálja a város lakóit Lakó Zsigmondot, a Debreceni Egyetemi Színház vezetője.

A B24 galéria alatt meghúzódó tér nagy lehetőség lett számukra amit a város a Modemen keresztül felajánlotta részükre. Mondhatni  talált térről van szó, amit a Modem  segítségével igazi kulthellyé változtatott a csapat. A hely azóta ismerősen cseng a városban, több közösségnek is biztosítottak  itt helyet, voltak koncertek, irodalmi estek, és persze színházi előadások. De volt már helyszíne az Irodalom Éjszakájának. Idén megújult a B24-DESz24 belső udvar, ebben a kis belső kertben is terveznek nyáron előadásokat. 

 A belső tér kb. 40-50 nézőt tud maximálisan befogadni.  A kert befogadóképessége nagyban függ az egészségügyi előírásoktól. A beszélgetés során (érthető módon) nagyon szigorú távolságtartási szabályok vannak érvényben. 

Június közepétől szinte a teljes áprilisi és májusi programot meg tudjuk valósítani, ezek kiegészülnek a nyárra tervezett programokkal. Lakó Zsigáék két helyszínen lesznek, az egyik a már megszokott Debreceni Egyetemi  Amfiteátrum, a másik pedig az új helyszín, a B24-DESz24 udvar. Utóbbit június 25-én avatják fel Szénási Miklós  A Pacsirta utcai társasház című drámájának felolvasószínházi előadásával, Szurdoki Péter tolmácsolásban, amelyet beszélgetés követ az alkotóval Somogyi Tibor moderálásával, de lesz Papp Istvánnal (a Csokonai Színház művészével) Cseh Tamás estjük is. Az Amfiteátrumban pedig Slam Poetry előadás. 

Bemutatják a DESz új diákszínházi előadásait, a Tartuffe-öt, illetve az Ezredik éjszakát. Szerveznek még tehetséggondozó nyári tábort a Debreceni Egyetemi területén és Playback színházi előadást. A részletes programok a DE színház facebook oldalán találhatóak meg. 

-váradi-

Letartóztatták a Déri téren verekedőt

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek