Ajánló
2023-05-31

Rock 50 Fesztivál 2023 Miskolc

Fél évszázada, 1973. június 10-én tartották a miskolci Rockfesztivált, amely meghatározó eseménye volt a hazai könnyűzenei életnek. A rendezvényt hazánk első fesztiváljaként tartják számon, amelyen a kor legjelentősebb előadói léptek fel.

Az 50. évforduló tiszteletére idén újra megrendezik a rocktörténetírók által csak “magyar Woodstock”-ként emlegetett fesztivált.

A Lovagi tornák terén az olyan népszerű zenekarok mellett, mint az Ivan and the Parazol, Péterfy Bori és a Love Band vagy a Bohemian Betyars, az ötven évvel ezelőtti fesztivál több résztvevője is ott lesz, köztük a P. Mobil, Török Ádám, aki a Mini Art-űrrel és Tátrai Tibor, aki új formációjával, a godfaterrel lép színpadra, de az LGT-tagokat is felvonultató Zenevonat produkciót is hallhatja a közönség.

Június 9-én országos rocktörténeti kiállítás nyílik a Városháza aulájában, és nemzetközi fesztiváltörténeti konferenciát is rendeznek a magyarországi és külhoni korai rockfesztiválok történetéről a Városháza dísztermében.

Lovagi Tornák Tere

Nagyszínpad 16 órától indul:
Ivan and the Parazol
godfater. – Tátrai Tibor zenekara /Syrius 1973/
Péterfy Bori & Love Band
P.Mobil+Tunyogi Bernadett /P. Mobil 1973/
Zenevonat + Karácsony János, Solti János /Generál, Teátrum 1973/

Kisszínpad (a korábbi jegypénztár udvara)
13:30 Miskolci Illés EmlékZenekar
14:30 Mini Art-űr + Török Ádám/Mini 1973/

A nagyszínpad átszerelési szüneteiben az alábbi produkciók láthatók: Atomic, Ritmiklift, Zsaya, TomLumen
Kisszínpadon 0.30-tól Bohemian Betyars 02.00-ig.

Hímer Bertalan a Rockinform főszerkesztője is részt vesz a szervezési munkákban. Csütörtökön 18.10 órától vele lesz hallható beszélgetés az FM90 Campus Rádióban. 

Környezetvédelem

Váradi Ferenc

Szerző
Hasonló cikkek