Belföld
2021-06-30

Átadták a 8-as főút új veszprémi csomópontját

Átadták a 8-as főút új veszprémi csomópontját szerdán, az Almádi úti kereszteződésében.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője a környék egyik legfontosabb beruházásának nevezte a 8-as főút veszprémi elkerülőjének korszerűsítését.
Emlékeztetett arra, hogy az Almádi úti csomópont az egyik legforgalmasabb és legveszélyesebb kereszteződés volt eddig.
Porga Gyula, Veszprém polgármestere örömét fejezte ki, hogy a kivitelezés miatt lezárt Almádi úton ismét lehet közlekedni, és így mérséklődik a torlódás a városból a Balaton felé.
A nyári időszakban az újonnan átadott kereszteződés mellett a csak részlegesen lezárt Füredi úti csomópontot is használhatják még az autósok - tette hozzá.
Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese fontosnak nevezte, hogy az egyes elkészült elemeket a lehető legkorábban átadják a forgalomnak.
A társaság közleményben tudatta, hogy a 8-as főút veszprémi elkerülőjét felújítják a litéri és a Füredi úti csomópont között 7,5 kilométeren. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad.
Az Almádi úti kereszteződés mellett az új Budapesti úti csomópontban is elkészült a felüljáró, ott jelenleg a csatlakozó utak építése zajlik.
A korábbi tájékoztatás szerint a litéri csomóponttól az Almádi útig tartó szakasz az év végére, a Füredi útig tartó folytatás pedig 2023-ra készül el. A fejlesztés 25,3 milliárd forint magyar forrásból valósul meg.

Először rendezik meg idén a Nagykun Szimfonikus Nyár fesztivált

Másodfokú riasztást adtak ki dél-dunántúli és alföldi megyék több járására

MTI

Szerző
Hasonló cikkek