Belföld
2021-04-23

Jól haladnak a tokaji híd munkálatai

Befejeződtek a munkálatok az Erzsébet királyné Tisza-híd rakamazi oldalának északi és déli részén is, így 2021. április 27-ét követően a híd rakamazi felét felújított formában használhatják a közlekedők.

A híd felújítása során az északi oldali kerékpárutat és a déli oldali gyalogos járdát kiszélesítették, az acélszerkezetek festése folyamatban van, ez azonban forgalomtól függetlenül végezhető.

A teljes beruházás a közúti forgalom folyamatos biztosítása érdekében több ütemben valósul meg.

A hídfelújítási munkákat követően megkezdődnek az átkelő tokaji oldalán található körforgalom bontási és újjáépítési munkái – amelynek eredményként a körforgalom körpályája 0,5 méterrel növekedni fog – emiatt 2021. április 27-én a kora esti óráktól félpályás, lámpával vezérelt forgalomkorlátozást vezetnek be a körforgalom környezetében. A munkák során elvégzik a szennyvízvezeték kiváltási feladatokat, valamint a Taverna felőli járdát és a meglévő kerékpárutat is kiszélesítik a biztonságos közlekedés érdekében. Az építés ideje alatt a gyalogosok a híd északi oldalán továbbra is használhatják a gyalogjárdát, illetve a körforgalomnál található járda is használható marad.

Az ezt következő ütemben a híd tokaji oldalát fogják elbontani és újjáépíteni, mely szintén félpályás forgalomkorlátozással jár majd, előreláthatólag 2021. június végétől. A közlekedőknek várhatóan 2021. év végéig folyamatosan változó forgalomkorlátozásokkal kell számolniuk a híd és a körforgalom környezetében.

A beruházás a tervek szerint 2021. IV. negyedévére készül el.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést az A-HÍD Zrt. végzi nettó 1,1 milliárd forint értékben.

Résztvevői rekord a fogászati napokon

Csütörtökön is volt dolguk a tűzoltóknak

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek